Moj internet dnevnik
B O M B A
Bomba nosi
Blog
petak, kolovoz 24, 2007
   
           


Ako ne poštujemo neku osobu; zašto se onda čudimo kada nam ta osoba vrati nepoštovonje. Čak nije ni bitan način - bitan je ishod situacije. Vratiti, poniziti, povrijediti. Svaka uvreda, svako odbijanje, hladnoća, nezainteresiranost, niski udarci i konstantni prigovori.... zaokružit ću: nepoštovanje se vrati. To je zatvoren ciklus. Kaže se da pametniji uvijek popušta - značilo bi da sam trebala okrenuti leđa i otići... A ja kažem: da pametniji uvijek popušta - budale bi vladale svijetom. Eto, zato nisam otišla... Zato sam ja bila u takvoj vezi 3 godine.
Postoje različiti razlozi zašto žene varaju... Kao što i postoje raličiti karakteri, različiti ideali kojima teže, i različite situacije koje ih dovode do prevare. Pitao me jednom Netko zašto ga nisam ostavila kad je bio tako loš i kad sam ga odlučila prevariti. Kao da pitaš ženu koju muž doma maltretira, pobjegne od njega, ali mu se opet vrati. Možda je slab karakter. To zasigurno je. Možda uživa u tome. To bi bila velika laž - vjeruje samo da će se promjeniti. Možda ga voli. E u tome je kvaka. Ona ga samo voli. To ona ne može promjeniti pa bilo tu x ljudi koji će joj reći da se neće promjeniti, da je glupa što mu se vraća.... Zna i sama da to nije u redu, ni pametno, ni ispravno, ali se nada do kraja. To postoji u svakoj ženi. Nije baš bajan primjer (ne govorim o glupačicama koje muževi doma tamburaju i nemaju kud otići jer su financijski vezane uz takve gadove)... Ali ljubav uvijek nanovo rađa nadu. Možda će biti drugi put bolje... Najgore je što i može biti ako se i ona druga osoba prihvati posla. Ako. Možda. Pitao me jednom Netko također da li postoji veza gdje nitko nikog ne vara? Da li postoji društveno uređenje u kojem ne postoje staleži? U kojem nitko nije potčinjen? Neki su vjerovali da je to socijalizam... Nije. Pa kapitalizam... Nije. Pa što je to? Utopija. Teoretski je sve moguće, ali ljudski odnosi se ne mogu izraziti formulom, dokazati matematičkim poučkom... Ne ide. Da ide, ne bi se zvalo utopija. Bili bi savršeni ljudi, savršene ljubavi, savršeni brakovi... I što je to prevara? Ne poželi ženu bližnjeg svoga? Sad mi je smješno... Zato sam možda ateist, ali smatram se duhovnom osobom. Vjerujem da savršenstvo postoji u dobroj nakani. Trudim se. Možda se to savršenstvo i zove Bog, ali mislim da ne postoji ništa savršenije od onoga što želim od sebe stvoriti. Idu stihovi meni jako drage pjesme : I´m no angel and please don´t think that I won´t try and try ... If you tell me that I can´t, I will, I´ll try all night. Želim, trudim se. Ne opravdavam se. Ne želim griješiti, ali nisam anđeo. I pogriješit ću. Naučit ću. Govorim o sebi. Ne o drugima. Svi imaju svoju priču. Pitanje je da li to rade iz obijesti, jer mogu...
Svi imaju svoje razloge... Čin je isti... Poriv nije. Nije ni zaključak. Kvalitetna osoba nije ona koja ne vara, ne griješi, nego ona koja ništa ne učini da bi promjenila situaciju, koja nikad ne nauči, koja se ne trudi, NIKAD. Ona koja sebe ne gradi. A gradimo se na greškama, na iskustvu.
bomba-estrogena @ 10:48 |Komentiraj | Komentari: 37 | Prikaži komentare