Moj internet dnevnik
B O M B A
Bomba nosi
Blog
ponedjeljak, kolovoz 27, 2007

Sjetih se svoje bivše Ljubavi. Nije me volio dovoljno da bismo bili zajedno, nakon svega, ponovno, opet. Sve lijepo što je rekao, bila je istina, ali to je lijepo kod njega dolazilo na mahove. Malo me volio, malo ne. Ili voliš, ili ne voliš? Nema sredine, nema malo, nema srednje, nema pola, nema stupnjeva, nema dosta, nema dovoljno. Ljubav je toliko jednostavna. To je konstanta koja je ili nije. Nije stvar pa ti se sad sviđa, sutra više ne, a prekosutra je opet atraktivna. Ljubav je ljubav; ne dolazi na mahove, bljeskove, fleševe... tako je samo prvi put, poslije se razvija ili zauvijek stane.
A on me volio samo pri pomisli da bi me netko drugi mogao imati; kao da mu je ljubomora hranila ego, posesija i opsesija. Ja sam tvoja i/ili ničija. Ali kad sam bila njegova, kad je ljubav postala mirna, idilična i skladna, on me više nije volio. Jer nije imao razloga voljeti. Zašto, kad sam ionako bila njegova?
Koji put mi se činilo da ni ne zna što je ljubav, da ne zna voljeti, ne samo mene. Da ne voli ni samog sebe jer je očigledno da netko tko sebe poštuje i voli ne bi se mučio s nekim toliko nedovoljnim kao što sam bila ja. Ne bi lagao pa poricao... Ne bi se vraćao pa bježao.
Ljubav je ljubav. Jednostavna. Uz  leptiriće u trbuhu, uz klecanje u koljenima, to su i pitanja i odgovori. Jednostavna pitanja i još jednostavniji odgovori.
Da li bi te boljelo da me nema, da mi se nešto desi...
Da li te boli pomisao da me netko drugi dira, mazi, voli... Da drugi radi sve što i ti? Jesi ljut, bijesan , živčan, jadan? Što si? Zamisli taj prizor. Zamisli nas... A sad na svoje mjesto stavi nekog drugog... Da li te boli?
Ljubav je ljubav, i ako nije tvoja, boli... A bol je ta koju možeš stupnjevati... Ali i ona i dalje boli, peče, prži, zatupljuje, lomi i razara... Dok ne umrtvi. I ostaje praznina, duboka i sama.
Sjetih se ružne strane ljubavi, ovaj put sa smješkom. Jer danas jednostavno volim. Jer ne analiziram svoju ljubav. Jer volim svakim djelom svoga srca, bezuvjetno i potpuno. Jer se budim sretna. Jer imam nekog zbog koga ću štedjeti, planirati, naučiti kuhati čušpajz. Jer imam nekog zbog koga brijem noge i kupujem nove tange... S kim mogu popiti kavu i pročitati novine. I u šutnji. U ljubavi.

                        
bomba-estrogena @ 09:38 |Komentiraj | Komentari: 40 | Prikaži komentare