Moj internet dnevnik
B O M B A
Bomba nosi
Blog
subota, srpanj 28, 2007

Htjela sam sjesti na terasu, posunčati se malo, onako zmijski. Htjela sam malo čitati, ali susjedov sin se ženi i sad je ludnica vani. Jujuškaju, vesele se i ja se radujem s njima. Sreća je zarazna stvar. Jutra su mi najljepša posljednjih dana jer se budim mirna. Imam običaj upaliti komp, upisati adresu nečijeg bloga i uživati u muzici koju ne slušam inače. Ali ovih dana upotpunjuje onaj prazan dio mene. Took a right to the end of the line where no one ever goes. Ended up on a broken train with nobody I know... Relax. Noć je daleko i o njoj neću razmišljati, još. Tješi me činjenica da vrijeme zaista briše sve, da je vrijeme najsigurniji delete i da je naš mozag potrošna stvar. Sve će jednom proći. Uskoro. Samu sebe ne sažaljevam jer je vrijeme predragocjeno za žalost. Feniks se sam zaliječi kad je ozljeđen, svojim suzama.

                      
Moral  jakih se razlikuje od morala slabih.
I moj moral nije numeriran božjim zapovjedima. Nije nikada bio. Sama sam ga gradila učeći na vlastitim greškama. Vlastitim suzama.  Čovjek na vlastitima najbolje nauči. Lekcija je najbolja kad je sami sebi damo. I ona nije dovršena bez zaključka: da postajemo bolji ljudi? NE! Da postajemo jači ljudi. Ruku na srce, nema savršenstva, najmanje moralnog, tako da svima koji se busaju u prsa svojim moralom, molim lijepo, što dalje od mene. Ne vjeruj onima koji mnogo govore o svojoj pravednosti.
Da, jača sam, time i bolja sama sebi. Jer sam sama sebi prva. I digla sam se iznad svega svojom ravnodušnošću.I sposobna sam i spremna na sve: i stisnuti šamar riječima ako treba. Jer kao što su nam ponekad važnija djela od riječi, tako i sama riječ može boljeti više od šamara. A tek šutnja.
bomba-estrogena @ 14:23 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare