Moj internet dnevnik
B O M B A
Bomba nosi
Blog - travanj 2008
ponedjeljak, travanj 28, 2008

Tražeći odgovore, gubim se u mislima. Petljam se u vlastitim riječima. Odgonetavam. Raspetljavam čvorove riječi. Tražim rečenice. Potvrdne i niječne. Tražim ključ i doborovoljca da sa mnom podijeli postelju u ludnici. Dijelit ćemo in boju ovog proljeća, žutu i jednaku sudbinu. Molim vas, bacite ključ. Odgovori su prijenosni.
Izgubljena, otvaram knjigu. Knjigu mojih odgovora koja kao latinske poslovice daje oprečne teze. I život i smrt u jednoj rečenici, samo podjeljenu zarezom. I radost i tugu, i smijeh i suze. I smeće i cvijeće. Anđele i demone. I tražim onaj koji bih prilagodila sebi. Onaj iskren, a da nježno zvuči. Poput daha smrti koji obavije prostoriju. To duše izlaze, ako vjerujete u njih.                   
                                              
Nažalost, ne nalazim odgovor da li možda ronhill mentol šteti plućima i da li ću postati ovisnica ako sjednem na terasu i zapalim cigaretu umjesto pljuge. Da li ću biti luda ako samo sjedim i čekam nekoga tko neće doći? Da li ću zamišljat psa kojeg više nema kako se plete u moje noge i zajebava svojim ulazima i izlazima u kuću. Baudelaire je čudesan pjesnik. Otvorila sam vrata pakla tražeći u njemu odgovore. Jer on ih zna. On razumije. Kao i ja.
A da otvoriš svoju torbicu i otvoriš papirić s riječima koje si mi posvetio. Da se sjetiš. Da osjetiš. Da me osjetiš pored sebe tad.
Dugo! Uvijek! U kosu ću ti tkati
Rubine, safire, dare skupocjene!
Želji ćeš se mojoj uvijek odazvati.
Jer ti si mi čaša sanje dragocjene
Iz koje ispijam vino uspomene!
 
Uvijek. Uvijek! Uvijek je moj odgovor. Odazivam se poput pseta vjerno, poput mačke umiljato, tražeći ruku gospodara da vlada nada mnom. Uvijek. Jer grizem i predem. Jer lutam i vraćam se. Vjerno. I odano. I uvijek sam tu. Znaš da su moje riječi svete. Da su moje namjere časne.
A da baciš pogled na moju stranu kreveta i udahneš taj miris praznine gdje sjećanja blijede. Ugasi svjetlo, upali svijeću, ispij čašu crnog vina. Kao nekad mi. Pij to vino uspomene. Pij za mene! I smij se! Kao da se smiješ sa mnom. Kao kad te slučajno taknem gdje ne bih smjela. Kad probudim i osmjeh i strasti. Kad ti probudim osjećaje. Smij se, ljubavi! A ja ću zamišljati da sam uz tebe. Zamišljati da se meni raduješ! Da se prostrem uz tvoje noge. Negdje među nogama.
Gle, čine činim što vraćaju prošlo
I gledam se među koljenima tvojim,
Jer što da poželim lijepa da bi došlo,
Do draga ti tijela s blagim srcem tvojim?
Gle, čine činim što vraćaju prošlo.
 
I ne znam što da radim. Ne znam! I da ti mogu suze u bisere pretvoriti, bio bi najbogatiji na svijetu. A ne znam. Stvarno ne znam, ljubavi. Ali znam koliko te volim.
Sve to nije ravno otrovu što teče
Iz zelenih ti očiju,
Što mi sliku duše daju dragčiju,
A svi moji snovi trče
Da se na tom izvoru napiju.
bomba-estrogena @ 21:14 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 23, 2008

U subotu nam je stigao stol.
U subotu sam proslavila rođendan.
U nedjelju sam navršila 27. godina.
U nedjelju smo otišli u Istru.
U nedjelju me zaprosio.

 
Da, želim ti biti žena, ljubavi.
Da, želim s tobom biti sretna.
Da, želim s tobom provesti život.
Da, želim s tobom imati bebu.
Da, želim te uvijek voljeti.
Da, da!!!
bomba-estrogena @ 17:40 |Komentiraj | Komentari: 41 | Prikaži komentare
utorak, travanj 8, 2008

Dame i gospodo, predstavljam Vam The Stol :

                             
Slika govori više od riječi. Moj, moj, moj, moj, moj.... Naš, pardon! Da opet ne bi bilo zabune. Naš je, naravno, samo sam ga ja više željela. Mislim stol. Ja sam ga prva vidjela! Ah, sad neću moći zaspati od uzbuđenja. Sama se sebi čudim kakve stvari me vesele. Nekad sam se čudila mami koliko vremena provodi vrtlareći, sad i ja gledam tegle. Nekad sam se čudila tati što nas je uvijek vodio na večeru gdje je svirala živa glazba, sad i ja volim tamburice. Samo još trebam počet plest, a on krenut u ribičiju.
Ili da posadim paradajz, a on počne raskapat televizor.
Cifra :  1.590,00 kn, sniženo 47 % (bio je oko 3 tisuće).
Dobro smo prošli. Mogla bi voditi dnevnik trošarine za kuću. Zvao bi se cifrarnik, ha? U slučaju brakorazvodne parnice da lakše podijelimo imovinu. Ok, sad se šalim, ali on ne prestaje ispitivati da li ću ja njega izbaciti iz kuće. Svaka riječ je suvišna već. Za mene postoji jedan jedini zakon zajedničkog života, a to je poštovanje. Pa, zlato, dok me poštuješ, imaš krov nad glavom. Pa, zlato, dok se ne kurvaš okolo, možeš spavati u našem krevetu! Našem, ponavljam.
Kupila sam i podmetače za stol. Od bambusa. Crne, of kors. Još samo da dobijem dopuštenje za svoje bijele kožne stolice. Pliz, pliz, pliz! Ne buš ih ti čistil! Može kutna garnitura bit crna, može, ne mora bit bijela, može bit i crna, ali samo da su stolci bijeli! Znaš, to mi baš paše uz sve u mojoj glavi. I uz onaj krasan tepih crno-bijeli koji sam vidjela...
Idem sanjarit dalje. Nadam se da ću uskoro postavit sliku stola u našoj blagovaoni. Ipak on ima poseban značaj za nas. Naša prva velika zajednička investicija, a nije trava ili speed. Jupi!
bomba-estrogena @ 21:11 |Komentiraj | Komentari: 47 | Prikaži komentare